Diploma en licentie

Eenmaal het diploma behaald betekent dit niet dat de kennis is behouden of actueel is. Het instituut Ron Molders heeft altijd de kwaliteit van de afgeleverde sportverzorgers en -masseurs hoog in het vaandel staan. We zijn er trots op dat we door de jaren heen een goede naam hebben opgebouwd. Ron heeft zelf een praktijk voor sportverzorging en -massage gerund aangevuld met de werkzaamheden van zijn vrouw Sirah die de schoonheidsverzorging deed. Ron heeft diverse sporters in verschillende takken van sport en niveau begeleid. Het opleiden is voortgekomen uit zijn ervaring en interesse voor het vak. De interesse en ethiek van het vak zijn basis ingrediënten van waaruit de vakman zijn beroep opvat. Kennis en vaardigheden zijn daarbij bepalende factoren.

Je moet dus het hart op de goede plaats hebben om het vak in al zijn facetten naar eer en geweten uit te voeren. Je bent immers bezig met de gezondheid van de cliënt/sporter. Dat vraagt een bepaalde instelling. Persoonlijke begeleiding en het winnen van vertrouwen zijn essentieel om een structurele bijdrage te leveren met de aangeboden taken en diensten van de sportverzorger -masseur.

Bij blijven op het vakgebied zorgt voor een garantie van kennis en vakbekwaamheid. Het diploma alleen is daar niet voldoende voor. We spreken ook niet voor niets van een basisopleiding en basisdiploma. Aanvullende cursussen verhogen de kwaliteit en niveau.

De bij het diploma behorende licentie is het bewijs van het actueel geïnformeerd zijn. De licentie moet om de 4 jaar worden verlengd. In die zin is een geldige licentie een beter bewijs van kwaliteit dan het eenmaal behaalde diploma. Wij vinden dat afgestudeerden die in de praktijk werkzaamheden verrichten in het bezit moeten zijn van een geldige licentie. Vooral in geval van klachten kan geen geldige licentie een hiaat vormen. Ook op ons vakgebied is sprake van wet- en regelgeving, kwaliteitsnormen en gedragscode. U moet daarvan op de hoogte zijn. Routine en ervaring alleen zijn niet voldoende.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word lid van het netwerk van BMS Ron Molders

Kennis en ervaringen uitwisselen met collega's,
Nieuwe vrienden maken en toegang tot heel veel informatie over het vak...