Algemene berichten zoals ledenvergadering of bijeenkomsten blijven op deze pagina beschikbaar.

Heb je zelf een actualiteit te melden dan zien wij die graag tegemoet en besluiten we over een eventuele
plaatsing op deze site Denk aan opening van een salon, een bijzondere ervaring, zaken waarvan je vindt dat collega’s daar ook kennis van zouden moeten nemen.

 

BMS Ron Molders

Intercollegiaal overleg

Collega’s kunnen kennismaken met elkaar, onderling gegevens uitwisselen en discussiëren.

Alleen toegang (gratis) voor leden van de BMS “Ron Molders”

Blessurepreventie op een laag pitje

Al geruime tijd is het bij NOC*NSF, de KNVB en het ministerie van VWS stil op het gebied van het voorkomen van sportblessures. De laatste grote landelijke actie dateert al weer van enige jaren geleden. Zou de crisis te maken hebben met deze geringe aandacht? Is er geen geld beschikbaar om het miljoenen verslindende probleem van de sportblessure te bestrijden? Buiten de hoge kosten voor ziekte verzuim en eventuele arbeidsongeschiktheidskosten is er het sportieve element. Geen sport kunnen bedrijven vanwege een sportblessure betekent niet kunnen trainen en een conditionele achterstand zal ontstaan. Ook de spelbeleving vormt een reden waarom men sport. Als dat niet meer kan door een hardnekkige blessure dan betekent dit verlies van kwaliteit van het leven. Nu ook sportverenigingen geen geld meer in kas hebben door de jarenlange bezuinigingen, zal er ook minder geld en animo bij de vereniging zijn om een sportverzorger te bekostigen. Daarmee verdwijnt de hoeder van de gezondheid bij de vereniging. Blessures zullen vaker voorkomen, langer herstel vragen en sporters zullen doorsporten met sluimerende blessures.

 

Massage heeft geen drempel meer

Lopend door de stad zal het de masseur/euse opvallen dat er zoveel mogelijkheden bestaan tot het ondergaan van een massage. Hamman en de Thaise en ook Chinese massagesalons schieten als paddestoelen uit de grond. De thuissalon en het ambulante werk zijn onderdelen van de gehele markt van het beroepsmatig uitvoeren van het vak. Vroeger sprak men van drempelvrees om een massage te ondergaan. Het ontkleden en het naakte lichaam zijn geen taboe meer. De valse schaamte heeft plaatsgemaakt voor een geaccepteerde vorm van lichaamsverzorging. Door het brede aanbod van massage is het voor de consument wel moeilijk om een juiste keuze te maken. Van onze lezers en leden vernemen wij dat clienten aan de sportmasseur, of aan hen die in het bezit zijn van een diploma “Klassieke massage”, de vraag stellen om een bepaalde soort massage te geven die net even buiten deze disciplines vallen. Vragen of de masseur ook een Oosterse massagevorm kan aanbieden, of manuele lymfedrainage of bindweefselmassage. Deze ontwikkeling valt op te merken in de diverse reclame uitingen van masseurs waarin zijn hun verschillende diensten aanbieden en hun massages en tarieven kenbaar maken. Het gebruik van etherische olie, klankschalen, hotstone, bamboemassage, kleur en geluidstherapie, oorkaarsen, stoelmassage en de veelheid van massagetherapieen bieden een breed scala van lichaamsverzorgende toepassingen. Je moet dus van steeds meer markten thuis zijn .

 

 

 

 

 

 

Word lid van het netwerk van BMS Ron Molders

Kennis en ervaringen uitwisselen met collega's,
Nieuwe vrienden maken en toegang tot heel veel informatie over het vak...